Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Πρόταση για την καταπολέμηση της ακρίβειας

Η ακρίβεια είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην χώρα μας. Κάθε αύξηση των μισθών εξανεμίζεται από της άμεσες αυξήσεις όχι μόνο στα προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και σε σειρά προϊόντων δευτερογενών αναγκών.

Η νέες τεχνολογίες παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για παράνομες δραστηριότητες έχουν αποδείξει ότι έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν το βάρος της ορθολογικής καταπολέμησης της ακρίβειας αλλά και της αύξησης των δημοσιονομικών εσόδων.

Η πρότασή μας είναι πάρα πολύ απλή αλλά απαιτείται η ευρύτερη συνένεση όλων τον εμπλεκομένων και η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ προκειμένου οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της.

Προτείνουμε λοιπόν την δημιουργία Ηλεκτρονικής Κάρτας Τιμών
όπου θα Ενσωματοθούν όλες οι Τιμές των Προϊόντων.

Λειτουργικό πλαίσιο:

1) η κάρτα θα έχει ενσωματομένο μικροτσίπ στο οποίο θα εισαγάγωνται οι μέγιστες και οικατώτατες τιμές των προϊόντων.

2) απαιτείται η δημιουργία κεντρικής υπηρεσίας εισαγωγής των τιμών η οποία θα τελεί υπό το Υπουργείο Οικονομικών.

3) κάθε πολίτης θα πρέπει να προμηθευτεί ειδικό μηχανάκι εισαγωγής των τιμών το οποίο θα έχει αμφίδρομη εποικοινωνία με την εφορία.

4) κάθε μήνα θα πρέπει να εισαγάγει ο πολίτης στο μηχανάκι την κάρτα του ούτως ώστε να μεταφέρονται τα στοιχεία της κάρτας στην εφορία προκειμένου να υπάρξει διασταύρωσει των στοιχείων.

5) επίσης θα μεταφέρονται αυτόματα από την κεντρική υπηρσία οι τιμές των νέων προϊόντων που εισάγονται στην χώρα αλλά και τα εγχώρια.

6) η κάρτα δεν θα χρησιμοποιοίται ως συναλλακτικό μέσο αλλά μόνο ως καταχωρητής στοιχείων.

7) από την διασταύρωσει των στοιχείων θα εκπίπτει ένα ποσό από την εφορία.

8) για κάθε συναλλαγή τους οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν την συγκεκριμένη κάρτα.

9) οι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες θα χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο θα ενσωματώνονται οι τιμές χονδρικής.

10)προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατόν διαφάνεια προτείνεται η δημιουργία Σύμπραξεις Δημοσίου Ιδιωτικού με την ισότιμη συμμετοχή όλων των θεσμικών εμπλεκομένων.

Η παραπάνω πρόταση είναι πνευματική ιδιοκτησία του Δημήτρη Πάππα κάτοικο Δήμου Γεροποτάμου , Κρήτης.

Κάθε αντιγραφεί δίχως την συγκατάθεση του προαναφερθέντος και χρήση της για εμπορικούς σκοπούς διώκεται ποινικά με βάση τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Οι όποιοι ενδιαφερομένοι παρακαλούνται να εποικοινωνήσουν στο 6945649184 ή στο E-mail dimitripappas35@yahoo.ca

Φιλικά,

Δημήτρης Πάππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Use Worldlingo to translate this website