Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Ανακοινωση Ευρυτερου Περιεχομενου

Η παρακατω ανακοινωσει αφορα ολους οσους επιθυμουν να γνωρισουν απο κοντα την σημαντικοτητα των προτασεων μας και να κρινει κατα ποσο ειναι δυνατον να προωθηθει η εφαρμογη τους στην χωρα μας διχως να χρειαζεται να ακουει ημετερους.

Ολες οι προτασεις οι οποιες αναγραφονται στο Blog μας εμπιπτουνε καταρχην στους νομους περι πνευματικης ιδιοκτησιας. Καθε αντιγραφει, εφαρμογη η τροποποιηση εν μερει ή ολου δεν ειναι δυνατη διχως την εγγραπτη συνενεση μας. Προσωπικα δεν πιστευω να ειναι δυσκολο να μας ρωτησουν. Ουτως η αλλως τα δημιουργησαμς για να εφαρμοστουν και να βελτιωσουμε την ποιοτητα ζωης των πολιτων μας. Ειμαστε ομως και εμεις πολιτες.

Ολες οι προτασεις μας ειναι αμεσα συνιφασμενεw με σειρα Κοινοτικων Πρωτοβουλιων και Επιχειρισιακων Προγραμματων της Ευρωπαϊκης Επιτροπης. Οποιοσδηποτε λοιπον επιθυμει να ενημερωθει για την ορθοτητα του λογου μας μπορει να μπει στην παρακατω ιστοσελιδα:


http://europa.eu/index_el.htm

Εδω αναρτωνται ολες οι νομοθετικες ρυθμισεις, οι Πρασινοι και Λευκοι Βιβλο, οι κατευθυντηριες γραμμες και τα προγραμματα της Ευρωπαϊκης Επιτροπης.

Η αναζητηση πρεπει να γινεται με βαση την θεματικη ενωτητα ως επιτο πλειστον.

Ευχαριστω,

Παππας Δημητριος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συμπληρωματικα της προηγουμενης προτασης μας πρετεινουμε ψηφιακη διασυνδεση των αμφιθεατρων και των αιθουσων οπου διεξαγονται τα μαθηματα των φοιτητων με την βιβλιοθηκη του τμηματος ουτως ωστε να μπορει ο καθε φοιτητης να ανακτησει το καθε αρχειο που επιθυμει.

Επισης ατομα με ειδικες αναγκες θα μπορουνε να εχουνε προσβαση μεσω διαδικτυου.

Θα υπαρχει καταγραφη των διαλεξεων των καθηγητων η οποια θα μπορουσε να μορφοποιειται και σε εγραπτο λογο μεσω των ηλεκτρονικων υπολογιστων.

Ειλικρινα,

Δημητριος Παππας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΟΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Πριν 6-7 χρονια προταθηκε προφορικα το εξης σημαντικο προγραμμα το οποιο θα μπορουσε να υλοποιηθη μεσω του επιχειρισιακου προγράμματος ''Κοινωνια της Πληροφορίας''.

Προτειναμε λοιπον τοτε να υπαρξει ψηφιακη διασυνδεσει των Δημων και Κοινοτητων μεσω διαδικτυου ουτως ωστε να παρασχετε η δυνατοτητα στους πολιτες να παρακολουθουν τις συνεδριασεις των δημοτικων συμβουλιων ζωντανα.

Το 2002- 2003 τα πληροφοριακα συστηματα δεν ειχαν την αποδοτικοτητα και την ταχυτητα των σημερινων με αποτελεσμα να μην ειναι δυνατη η εφαρμογη του.

Η πρωτη προσεγγιση που εγινε ηταν απο την Ευρωπαϊκη Ενωση κατα την διαρκεια της Ελληνικης Προεδριας οπου μεταδοθηκε ζωντανα.

Η εφαρμογη του παραπανου διαδραστικου συστηματος θα ωφελουσε την προαγωγη των ισων ευκαιριων διοτι δινεται η δυνατοτητα σε μειονεκτικες ομαδες οπως ατομα με ειδικες αναγκες να ενημερωνονται και να συμετεχουν ισοτιμα. Επισης θα εδινε την δυνατοτητα στους νεους να ενημερωνονται για τα ''κοινα'' και να αναπτυσουν σε ενα βαθμο συναισθημα αλληλεγγυης.

Οφειλουμε να πουμε οτι η σωστη ενημερωση ειναι βασικο εργαλειο ως προς την αναπτυξη ενεργων πολιτων. Καθε μετρο που λαμβανεται λοιπον ως προς την σωστη ενημερωση λειτουργει ως κινητρο.

Επισης η ανοικτη βαση δεδομενων που θα δημιουργηθει θα ωφελησει για ερευνητικους σκοπους.

Ειλικρινα,

Δημητριος Παππας

Use Worldlingo to translate this website