Σάββατο 30 Ιουνίου 2007

Αθλητισμός - Πρόταση

Γνωρίζουμε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια όπως επίσης και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επίσης κάθε χρόνο διεξάγεται σε κάθε ήπειρο το αντίστοιχο συλλογικό πρωτάθλημα.

Προκειμένου να προσδώσουμε προστιθέμενη αξία στα συλλογικά πρωταθλήματα προτείνουμε την διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων.

Στο Πρωτάθλημα αυτό θα συμμετέχουν οι Πρωταθλήτριες ομάδες των τεσσάρων τελευταίων ετών από κάθε Ηπειρωτικό πρωτάθλημα συν τις αντίστοιχες Πρωταθλήτριες της χώρας διεξαγωγής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συλλόγων.

Δηλαδή θα αποτελείται από τέσσερις ομίλους των πέντε ομάδων από όπου θα προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες και μετέπειτα θα διεξάγονται τα προκριματικά.

Σε περίπτωση που μια ομάδα έχει κατακτήσει το αντίστοιχο Ηπειρωτικό της περισσότερο της μιας φοράς την τετραετία τότε θα προκρίνεται η δεύτερη με τα καλύτερα στατιστικά στοιχεία της τετραετίας τα οποία όμως θα καθορίσει η FIFA.

Ο χρόνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος θα είναι κάθε τέσσερα χρόνια και σε έτος όπου δεν διεξάγεται το Παγκόσμιο ή το εκάστοτε Ηπειρωτικό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων.

Η πρώτη διεξαγή των αγώνων θα γίνει στην Ελλάδα το 2010 ή όποτε αποφασιστεί από την FIFA.

Κατά την ίδια θεώρηση μπορούμε να εφαρμόσουμε την παραπάνω πολιτική σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Φιλικά,

Πάππας Δημήτριος

Use Worldlingo to translate this website