Σάββατο 9 Ιουνίου 2007

Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, έχοντας αναγνώσει με εξαιρετική προσοχή το σχέδιο ΚΥΑ του ΕΠΧΣΑΑ για τον Τουρισμό και έχοντας προχωρήσει σε ανάλυση των ρυθμίσεων που επιχειρεί να εισαγάγει στο πλαίσιο ειδικής επιστημονικής ομάδας, αποφάσισε να το απορρίψει καθ’ ολοκληρίαν.

Συμμετοχικός σχεδιασμός στην προστασία του περιβάλλοντος

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για θέματα περιβάλλοντος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αειφόρο ανάπτυξη. Ήδη από την περίφημη Διάσκεψη Κορυφής του Ρίο του 1992 και την Aτζέντα 21, ο σχεδιασμός σε τοπικό επίπεδο με συμμετοχικές διαδικασίες αναδεικνύεται ως το κύριο μέσο για την επίτευξη της αειφορίας.

Από το 1992 ως σήμερα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στην αναγνώριση της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Η συνθήκη του Άαρχους, η Οδηγία-Πλαίσιο για το Νερό και άλλα διεθνή κείμενα αναγνωρίζουν, προστατεύουν και επιβάλλουν την ενημέρωση και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στον σχεδιασμό της διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Από την άλλη πλευρά, η Κοινωνία Πολιτών, όπως λέγεται το σύνολο των ενεργών πολιτών που ελέγχουν την εξουσία και αρθρώνουν έναν δυναμικό και εποικοδομητικό λόγο για τη διαχείριση των κοινών (και ειδικότερα του περιβάλλοντος), ενδυναμώνεται. Ακόμη και στην Ελλάδα, όπου η Κοινωνία Πολιτών είναι αδύναμη σε σχέση με άλλες χώρες, οι τοπικές περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αυξάνονται. Το ίδιο και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες που αγωνίζονται για την εφαρμογή του περιβαλλοντικού δικαίου.

Με ποιους τρόπους μπορεί όμως μια τοπική κοινωνία ( δείτε την τελική έκθεση της Βοβούσας (487.32 KB) και τα Παραρτήματα της) να συμμετάσχει στον διάλογο και σε μια ολοκληρωμένη συμμετοχική διαδικασία για ένα ή περισσότερα περιβαλλοντικά ζητήματα; Πως μπορεί να καταθέσει τις απόψεις και επιθυμίες της για το μέλλον του τόπου, την ποιότητα ζωής, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και την ανάπτυξη; Τι γίνεται όταν υπάρχουν συγκρούσεις και αντικρουόμενα συμφέροντα; Πως αντιμετωπίζεται η αδιαφορία και η άρνηση συμμετοχής; Υπάρχουν πλήθος μέθοδοι και εργαλεία συμμετοχικών διαδικασιών ( 961.11 KB) που μπορεί να εφαρμοστούν από ένα ΟΤΑ ή άλλον φορέα σε τοπικό επίπεδο. Το WWF Eλλάς πιστεύει στην ενίσχυση της Κοινωνίας Πολιτών και μοιράζεται την εμπειρία του σε συμμετοχικές διαδικασίες με τοπικές κοινωνίες που επιθυμούν να βαδίσουν στο δρόμο της αειφορίας μέσα από τη συνεργασία και τον διάλογο.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Η Ευρώπη μάχεται την εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο

Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη-μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να καταπολεμήσει αυτή τη μάστιγα.

Η ανακοίνωση «Προς μια κοινή πολιτική για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο» είναι η απαρχή του αγώνα της Επιτροπής κατά του παγκόσμιου φαινομένου της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο .

Η νέα ευρωπαϊκή κοινή πολιτική, η οποία κινητοποιεί τις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου, καθώς και υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα, και συμπληρώνει τα μέτρα που λαμβάνονται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στοχεύει σε μια πρώτη φάση στα εξής:

βελτίωση και διευκόλυνση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των μονάδων καταπολέμησης της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο, των λοιπών αρμοδίων αρχών και των εμπειρογνωμόνων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης· κατάρτιση ενός συνεκτικού ευρωπαϊκού πλαισίου πολιτικής για τον συγκεκριμένο τομέα· ευαισθητοποίηση σχετικά με το κόστος και τους κινδύνους της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο. Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν συνήθως μαζί τους νέες μορφές εγκληματικότητας. Το Διαδίκτυο δεν αποτελεί δυστυχώς εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, κυρίως γιατί συνεπάγεται τη συνεχή και γρήγορη ροή πληροφοριών, προϊόντων και υπηρεσιών πέραν των εσωτερικών και εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Καθώς τα ηλεκτρονικά μέσα είναι πλέον προσβάσιμα από όλους, η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο εξαπλώνεται με φρενήρεις ρυθμούς και εμφανίζεται με διάφορες μορφές που ξεπερνούν τις συνήθεις περιπτώσεις απάτης ή πλαστογραφίας. Επίσης, τόσο οι νομοθέτες όσο και οι μηχανισμοί καταστολής δεν είναι σε γενικές γραμμές επαρκώς εξοπλισμένοι για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του παράνομου περιεχομένου και την έκρηξη της πειρατείας.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα και μόνο παράδειγμα αρκεί για να δείξει τη σοβαρότητα του προβλήματος: σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Internet Watch Foundation , ο αριθμός των ιστοσελίδων με πορνογραφικό περιεχόμενο δεκαπενταπλασιάστηκε στο διάστημα μεταξύ 1997 και 2005.

Στο πλαίσιο αυτό, η χάραξη μιας στρατηγικής σε ευρωπαϊκή κλίμακα έχει γίνει σήμερα επιτακτική ανάγκh.

Αντιγραφή από Europa

E-Skills Industry Leadership Board Launch Event

SPEECH/07/373
Günter Verheugen
Vice-President of the European Commission responsible for Enterprise and Industry
century: fostering competitiveness, growth and jobs
E-Skills Industry Leadership Board Launch Event
Brussels, 7th June 2007

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2007

UNESCO Report: Corruption in Education a global problem


Rigged calls for tender, embezzlement, illegal registration fees, academic fraud... A UNESCO Report launched on 6 June in Paris shows to what degree corrupt practices are seriously undermining education systems around the world and costing governments billions of dollars.

Order or download the Report

Video Interviews

Σχέδιο Δ για δημοκρατία, διάλογο και δημόσια συζήτηση

Το παρακάτω κείμενο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο σε σχέση με σειρά προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην προσωπική, οικογενειακή αλλά και κοινωνική ζωή μου. Παρακαλώ όσους διαβάσουν τα επισυναπτόμενα έγγραφα να εγγράψουν τα σχόλιά τους και να επισημάνουν τις περιπτώσεις όπου υπάρχει περίπτωση να είναι εμπλεκόμενοι. Επίσης παρακαλώ να επισημανθεί από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της΅Ευρωπαϊκής Ένωσης.

''Στις 13 Οκτωβρίου 2005 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προώθησε το σχέδιο Δ για τη δημοκρατία, το διάλογο και τη δημόσια συζήτηση ως θεμέλιο για μια συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το σχέδιο Δ επιδιώκει να υποστηρίξει την επικοινωνία και τη συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της ΕΕ εξετάζοντας την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες των πολιτών.''

Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών: «Η συμβολή της Επιτροπής κατά την περίοδο προβληματισμού και πέραν αυτής: Σχέδιο Δ για δημοκρατία, διάλογο και δημόσια συζήτηση» [COM(2005) 494 τελικό - Δεν έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα].

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2007

Προς Ενημέρωση των Αναγνωστών μας

Οφείλουμε να επισημάνουμε στους αναγνώστες ότι τα posts τα οποία αναφέρονται σε Ευρωπαϊκές Πολιτικές αναρτώνται προς χάριν της Ορθής και Αποτελεσματικής ενημέρωσης του κοινού μας.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέρος της πρότασής μας για την διακυβέρνηση της χώρας μας.

Οι αντικειμενικοί στόχοι μας είναι μέσα από την δημοσίευσή τους να συμβάλλουμε με τη σειρά μας στην:

Ορθή και Αποτελεσματική Ενημέρωση των Νέων οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν Δημιουργική Κριτική

Την Άρση των Ανισοτήτων που πηγάζουν από την Παραπληροφόριση

Αναβάθμιση της Ποιότητας των Θεσμικών Συζητήσεων

Αλλά και να Προάγουμε τα Blogs ως ένα Αποτελεσματικό Εργαλείο Άμεσης Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης, Κοινωνικής Συνοχής, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν στην επικείμενη Ατζέντα της Κοινωνίας της Πληροφορίας.


Προτείνουμε λοιπόν την δημιουργία Ομάδας Εργασίας η οποία θα αναγάγει τους παραπάνω στόχους σε ένα αποδεκτό πλαίσιο αναφοράς προκειμένου να προχωρήσουμε σε διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ομάδα θα αποτελείται από ενεργούς Blogerades με την δημιουργία ενός Blog διαβούλευσης όπου θα στοιχειοθετηθούν οι παράμετροι λειτουργίας.

Φιλικά,

Πάππας Δημήτρης

ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


Πράσινη Βίβλος για την Απασχόληση

Κοινωνική Ατζέντα 2005-2010

Κοινωνική Ατζέντα 2000-2005

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί την Πρότασή μας!!!!!!

Ευχαριστούμε την Ευρωπαίκή Επιτροπή για την εισαγωγή των προτάσεών μας στο Ευρωπαίκό Πρόγραμμα MEDIA 2007-2013.

Είναι μεγάλη μας τιμή που καταφέραμε, για μια ακόμα φορά, να συμπεριληφθεί πρόταση μας στους Ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς και ευελπιστούμε στην παρετέρω συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Επίσης ελπίζουμε η επιτυχία μας να εμφυσίσει στους νέους ανθρώπους οι οποίοι με κόπο προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες διμιουργεί η είσοδός τους στην παραγωγική διαδικασία και να δημιουργίσει την αίσθηση ότι

Ναι μπορούμε να κάνουμε την διαφορά όταν μας το επιτρέπουν

Ναι είμαστε εμείς οι νέοι που δίνουμε το στίγμα της νέας Ευρώπης

Ναι είμαστε εμείς που έχουμε το Όραμα


Φιλικά,

Δημήτρης Πάππας

Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Το Πρώτο μας Πολιτικό Γκάλοπ

Εάν επιθυμείτε να δώσετε το στίγμα των επόμενων εκλογών μπορείτε τώρα να ψηφίσετε το κόμμα που προτιμάτε μέσω του Blog μας.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

2007 Ευρωπαίκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για όλους


ΑΠΟΦΑΣΗ αριθ. 771/2006/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
της 17ης Μαΐου 2006 σχετικά με το Ευρωπαϊκό Έτος Ίσων Ευκαιριών για Όλους (2007) — Προς μια δίκαιη κοινωνία


Οδηγία 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου, της 29ης Ιουνίου 2000, περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής

Για τη διαφορετικότητα. Κατά των διακρίσεων.

Οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2000, για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Καινούργιο Πρόγραμμα πολιτισμού

Πρόγραμμα Πολιτισμός: Πως να Συμετάσχεις

Άλλες Δράσεις

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κεφάλαιο (ECOCs)

Διαπολισμικός Διάλογος

Πηγές Πληροφόρησης

CROSSING BORDERS - CONNECTING CULTURES



Support for cultural actions (Strand 1)

Support for European Cultural Bodies (Strand 2)

Support for analyse and dissemination activities (Strand 3)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2013

Απόφαση αριθ. 1855/2006/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 12ης Δεκεμβρίου 2006, σχετικά με τη θέσπιση του προγράμματος Πολιτισμός (2007-2013)
The Decision No1855/2006/EC

Use Worldlingo to translate this website