Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΙΑΣ


Μετά από μήνες δουλειάς του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace και τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων από τη χώρα μας και το εξωτερικό, η Ελλάδα γίνεται επίσημα μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας και τάσσεται με την ψήφο της υπέρ των φαλαινών

Ακτιβιστές της Greenpeace τοποθετούν μπροστα στην Πύλη του Βραδεμβούργου φάλαινες και δελφίνια, πνιγμένα από δίχτυα αλιείας ή χτυπημένα από προπέλες. Η δράση της Greenpeace ήταν μια υπενθύμιση για την απειλής που αντιμετωπίζουν τα θηλαστικά, μια εβδομάδα πριν από τη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Φαλαινοθηρίας (ΔΕΦ) στην Αλάσκα

GreenPeace International


Χρησιμοποίειστε το χάρτη για να βρείτε τις ιστοσελίδες του εθνικού γραφείου που θέλετε. Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε τις αντίστοιχες διευθύνσεις καθώς και αριθμούς τηλεφώνου και φαξ.
http://www.greenpeace.gr/
Greenpeace Greece
Kleissovis 9, GR-106 77 Athens, Greece
Tel +30 210 3840774
Fax +30 210 3804008
e-mail gpgreece@diala.greenpeace.org
Το ανεξέλεγκτο κυνήγι για τους τελευταίους ερυθρούς τόνους της Μεσογείου έχει ξεκινήσει, προειδοποιεί η Greenpeace και ζητά από την Διεθνή Επιτροπή για τη Διατήρηση του Τόνου του Ατλαντικού (ICCAT) να λάβει δραστικά μέτρα για την προστασία του. Για τον σκοπό αυτό, το πλοίο-σύμβολο της οργάνωσης Rainbow Warrior, βρίσκεται στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας όπου θα διεξαχθεί η συνάντηση της Επιτροπής, η οποία μπορεί να κρίνει το μέλλον του ερυθρού τόνου στη Μεσόγειο.

Οι θάλασσές μας δεν αντέχουν άλλη αδιαφορία!


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών στις 8 Ιουνίου, η Greenpeace παραθέτει στοιχεία για την καταστροφή των θαλάσσιων πόρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και το μέγεθος της αδιαφορίας της πολιτικής ηγεσίας για τη συστηματική υποβάθμιση της θάλασσας.

Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Συνθήκη ή Σύνταγμα

Προκειμένου να θεσπιστεί μια Συνθήκη πρέπει να είναι Αναγκαία και Όχι Αναγκαστική.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, θα πρέπει να αναδεικνύονται: Οι προϋποθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να ισχύουν προκειμένου να είναι αληθής μια πρόταση, προσδιορίζοντας την αναγκαιότητά της, και όχι να επιβάλεται από την ανάγκη, από δυνάμεις ή αιτίες έξω από τον έλεγχο ή τον προγραμματισμό κάποιου.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της Συνθήκης είναι να Αντικατοπτρίζεται από την Αληθεία της και όχι από την Αληθοφάνειά της.

Αναγκαιότητα είναι οι προϋποθέσεις καταστάσεων, οι οποίες πρέπει να ισχύουν, προκειμένου το περιεχόμενο προτάσεων που αναφέρονται ή σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις να θεωρηθεί αληθές και όχι να είναι επιφανειακή (όχι ουσιαστική), και απλά να υπάρχει ομοιότητα με την αλήθεια.

Τα συστατικά που την απαρτίζουν πρέπει να είναι Ικανά να εμπεριέχονται οι όροι, οι προύποθέσεις που επαρκούν, προκειμένου να ισχύει (κάτι).

Η Θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος το οποίο θα Eπεκτείνεται - αλλά δεν θα είναι Επεκτατικό - στις επιμέρους Συνθήκες, οι οποίες θα Αντικατοπτρίζουν την Αληθεία και θα είναι Αναγκαίες προσδιορίζοντας τα Συστατικά αυτά τα οποία είναι Ικανά να Προάγουν την Ευρωπαϊκή Θεσμική Σύγκλιση και Πολιτική Ενοποίηση, είναι η πλέον Σύγχρονη και Ενδεδειγμένη Λύση την οποία θα πρέπει να Υιοθετήσουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες προκειμένου να οδηγηθούν Μέλλον.
Φιλικά,

Πάππας Δημήτρης

Η παραπάνω θεώρηση είναι συνέχεια της πρότασής μας όσων αφορά την Σύγχρονη Πολιτεία όπως την οραματιζόμαστε στην Ιδρυτική Πολιτική Διακήρυξή μας.

Όλοι οι οριζμοί των λέξεων είναι από το λεξικό Μπαμπινιώτη.

Use Worldlingo to translate this website