Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός στην χώρα μας είναι ένα προϊόν το οποίο βρίσκεται σε συνεχή αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό λόγω των επιπτώσεων από την παγκοσμοιοποιημένη οικονομία, η οποία είναι εμφανής, αυξάνοντας συνεχώς τις απαιτήσεις των καταναλωτών και κατα συνέπεια των operators.

Στο παρελθόν υποστηρίχθηκε η άποψη ότι λόγω της αύξησης του βιοτικού επιπέδου σειράς χωρών στις οποίες παρατηρούμε υπέρμετρους ρυθμούς ανάπτυξης, θα υπήρχε παράλληλη αύξηση των καταναλωτών τουριστικών προϊόντων. Εν μέρη η παραπάνω θεώρηση επιβεβαιώθηκε, όχι όμως στον βαθμό τον οποίο υποστηρίζαν οι όποιες μετρήσεις.

Σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι στις παραπάνω χώρες εκλείπει η μεσσαία τάξη, η οποία είναι και η κατεξοχήν καταναλώτρια τάξη στον τουριστικό τομέα, διότι η μισθολογική πολιτική τους βασίζεται στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων λόγω του χαμηλού εργατικού κόστους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ λίγων πλουσίων και πολλών φτωχών πολιτών.

Επίσης σειρά χωρών έχουν αρχίσει να δίνουν έμφαση στον πολιτισμό τους και προχωράνε σε καινοτόμες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα (π.χ αραβικές χώρες Ιορδανία, Ντουμπάϊ και άλλες).

Εμείς ως κατεξοχήν τουριστικός προορισμός οφείλουμε να προσαρμοστούμε στις παραπάνω θεωρήσεις προκειμένου να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας έναντι των νέων χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στην τουριστική κοινότητα και να αξιοποιήσουμε την τεχνογνωσία που διαθέτουμε έπειτα από την πολύχρονη και, δίχως αμβισβήτησει, ποιοτική συμβολή μας στην εμπέδωση της κοινής γνώμης για τις θετικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο τουρισμός στην παγκόσμια οικονομία.

Προτείνουμε λοιπόν την παρακάτω πρόταση η οποία είναι θετική ως προς την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, μέσο του ''Real Estate'' επιλύοντας κάποια προβλήματα τα οποία είχαν δημιουργηθεί από την εκμετάλευση προϊόντων όπως το ''Time Sharing'' .

Προτείνουμε λοιπόν την δημιουργία ένός Νέου Χρηματοοικονομικού Εργαλείου μέσο της δημιουργίας Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού στον Τουριστικό τομέα στην οποία θα συμμετέχουν ισότιμα φορείς του Δημοσίου όπως το ΥΠΕΧΩΔΕ, Υπ. Τουρισμου, Αρχαιολογική Υπηρεσία κ.α., και των
Ιδιωτών όπως Ένωση Ξενοδόχων, Επαγγελματικά Επιμελητήρια, Σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων κ.α. με αρχική χρηματοδότηση της τάξεως του Ενός Δισσεκατομυρίου Ευρώ (1.000.000.000 €) και η οποία θα ενισχύει την βιωσιμότητα των επενδύσεων, επιχορηγώντας εξ ολοκλήρου το κατασκευαστικό στάδιο των ξενοδοχείων.


Τα ξενοδοχεία τα οποία προτείνουμε να δημιουργηθούν θα είναι ένας συνδυασμός Real Estate, Time Sharing, Παραδοσιακής Ξενοδοχειακής πολιτικής και Νέων Τεχνολογιών.

Γνωρίζουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός αλλοδαπών χτίζουν κατοικίες προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας.

Εάν υποθέσουμε ότι χτίζουμε μία ξενοδοχειακή μονάδα υπερσύγχρονη, η Σύμπραξη θα αναλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του και κατόπιν θα πωλούνται σειρά διαμερισμάτων, βιλών ή κλινών σε ιδιώτες οι οποίοι θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως επένδυση προκειμένου να έχουν κέρδος από την διαχείρισή τους από την ξενοδοχειακή μονάδα η οποία κατόπιν σύμβασης με τον αγοραστή θα αναλαμβάνει την ολοκληρωτική διαχείρηση του χώρου για όσα χρόνια συμφωνηθεί, παράλληλα θα έχουν να επιλέξουν από σειρά ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα ή ακόμα και στο Εξωτερικό τα οποία θα συμμετέχουν προκειμένου να κάνουν δωρεάν τις διακοπές τους και άμα μελλοντικά το επιθυμούν να τους δίνεται η δυνατότητα να εγκατασταθούν μόνιμα στην χώρα μας.

Από τις πωλήσεις η Σύμπραξη δεν θα έχει κέρδος αλλά στόχος θα είναι η διατήρησει του αρχικού κεφαλαίου της, αναπροσαρμοσμένο σε ετήσια βάση, συν τα έξοδα διαχείρησης της Σύμπραξης προκειμένου να μπορεί να προχωρεί σε παρεταίρω επενδύσεις.

Μερικές από τις παραμέτρους που θα εξετάζονται θα είναι:

1) Ορθολογική χρήση αιγιαλίτιδας ζώνης

2) Ορθολογική χρήση ρεμμάτων

3) Ορθολογική χρήση δασικών εκτάσεων

4) Οθολογική χρήση αρχαιολογικών χώρων

4) Τεχνολογικός εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων

5) Προώθηση καινοτόμων επενδύσεων προστιθέμενης αξίας σε τομείς που σχετίζονται άμεσα με τα ξενοδοχεία

6) Ενεργειακός εκσυγχρονισμός (εναλλακτικές πηγές ενέργειας)


Η παραπάνω πρόταση αποτελεί πνευματική μας ιδιοκτησία. Όποιαδήποτε αντιγραφεί ή αξιοποίηση δίχως την έγγραπτη συνένεσεί μας διώκεται ποινικά. Όποιος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας παρακαλούμε να εποικοινωνήσει στο παρακάτω Email:

dimitripappas35@yahoo.ca

Use Worldlingo to translate this website