Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ

Χθες το μεσημέρι παρακολούθησα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που εχω παραβρεθεί τα τελευταία χρόνια. Ενδιαφέρουσα λόγο της πολυπλοκότητάς της, αλλά και της πληρότητας με την οποία παρουσιάστηκε. Όμως πρέπει να επισημάνω το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά οι κατέχοντες (υποτίθεται) την γνώση αντί να συζητήσουν πραγματικά με τους ακροατές τους προκειμένου να επιλυθούν οι όποιες απορίες έχουν και να συνεισφέρουν με την σειρά τους, επικοδομητικά, σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση και να καταλήξουν από κοινού σε συμπεράσματα, αρκεστήκαν στην επίδειξη γνώσεων, θεωρώντας, ότι επρόκειτο για μια ανταγωνιστική εκδήλωση από την οποία κάποιοι θα έβγαιναν νικητές και χαμένοι. Εκτός των προαναφερθέντων υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια μερικής αποπληροφόρησης (από συγκεκριμένα άτομα) προκειμένου κάποιοι να επωφεληθούν από την προσωπική εργασία και προτάσεις οι οποίες ίσως προέκυπταν.

Με τον πλούτο να συσσωρεύεται όχι μόνο στα χέρια λίγων πολιτών αλλά στην πραγματικότητα, στα χέρια λίγων κρατών, η μετανάστευση θεωρείται στις μέρες μας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανεπτυγμένες χώρες.

Ένα πρώτο βήμα ως προς την επίλυσή του θα ήταν η εμπέδωση από τους πολίτες της χώρας μας των λόγων που εξαναγκάζουν τους μετανάστες να εισέλθουν στην χώρα μας, πολλές φορές παράνομα, αψηφώντας κάθε λογής κίνδυνο και θέτοντας εαυτούς σε κάθε λογής κακουχία. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή:

Διότι ελπίζουν να Ζήσουν και να Αναπτυχθούν Αρμονικά σε μία Δημοκρατική Χώρα, με την Αξιοπρέπεια που τους αρμόζει, Συμβιώνοντας, Δημιουργώντας και Συνεισφέροντας με την σειρά τους στο Γίγνεσθαι της όποιας χώρας υποδοχής τους.

Δεν είναι δύσκολο να καταννοηθεί ειδικά από εμάς τους Έλληνες, κατεξοχήν χώρα προέλευσης μεταναστών κατά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα. Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά.

Θέλοντας και εμείς να συμβάλλουμε θετικά στην δημιουργία ενός πλαισίου, το οποίο θα άρρει τον κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικών και μη μεταναστών παραθέτουμε την παρακάτω πρότασή μας ως συνέχεια της Ιδρυτικής Πολιτικής μας Διακύρηξεις.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι οφείλουμε να Προασπίζουμε τα Αθρώπινα Δικαιώματα όπως περιγράφονται στις Διεθνείς Συνθήκες και την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως επίσης και να τα Συμπληρώνουμε εφόσον διαγνωσθεί η Καθολική ανάγκη ή απαίτηση των Ελλήνων και μη Πολιτών.

Ως Πολίτες θεωρούμε όλους τους Νόμιμους διαμένοντες στο Εσωτερικό της χώρας μας Ανεξαρτήτου Ιθαγενείας και Υπηκοότητας, όπως επίσης και τους Έλληνες που διαμένουν στο Εξωτερικό με Βάση την Αρχή του Αίματος όπως διατυπώνεται στο Ελληνικό Δίκαιο, οφείλοντας όμως παράλληλα να συγκαταλέγουμε στις αποφάσεις τα δικαιώματα των παρανόμως εισελθόντων στην χώρα μας διασφαλίζοντας τον έντιμο βίο τους.

Εισαγάγοντας στο Δίκαιό μας την Αρχή της Διπολιτείας και του Διπολίτη και προτρέποντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσαρμόσει την Χάρτα της στα Νέα Δεδομένα, όπως επίσης τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών.

Με βάση τις νεο-εισαχθείσες Αρχές θα δίνεται το δικαίωμα στο Κράτος να αναγνωρίζει ως ίσα τα δικαιώματα των πολιτών οι οποίοι δεν κατέχουν την Ιθαγένεια ή την Υπηκοότητα της χώρας υποδοχής με όσους κατέχουν την Ιθαγένεια ή και την Υπηκοότητα της χώρας υποδοχής δίχως όμως να μπορούν οι συγκεκριμένοι πολίτες να ασκούν τα δικαιώματά τους σε τρίτες χώρες εκτός αυτών που θα αναγράφονται στην Ειδική Ταυτότητα με την οποία θα αναγνωρίζονται, δίχως όμως να θεωρηθεί αποτρεπτικό ως προς το δικαίωμα των παιδιών τους που γεννιούνται, διαβίουν, αναπτύσσονται και κάνουν κτήμα τους τις αρχές και αξίες που διέπουν το Δίκαιό μας, να διεκδικήσουν μελλοντικά το δικαίωμα να λέγονται Έλληνες Πολίτες.

//Θα αναρωτηθείται σαφώς γιατί τίθεται ο συγκεκριμένος περιορισμός. Παραδειγματικά θα σας αναφέρω τις προσπάθειες που έχουν κάνει οι Ελληνικές Κυβερνήσεις προκειμένου να είναι σε θέση να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α. δίχως να απαιτείται Βίζα. Για φανταστείτε πόσοι θα επιθυμήσουν να ταξιδέψουν εκεί εάν τους θεωρήσουμε Έλληνες Υπήκοους μετά την συμφωνία με τις Η.Π.Α.; Ή πόσοι θα χρησιμοποιήσουν την χώρα μας προκειμένου να προχωρήσουν στην μετάβαση τους σε μια άλλη χώρα;//

Ένα άλλο θέμα το οποίο θα έπρεπε να λάβουμε υπόψην μας είναι τα προβλήμἂτα με την γείτονα χώρα FYROM τα οποία όμως θα συζητήσουμε σε άλλο κεφάλαιο.

Ένα πολύ μεγάλο θέμα όμως το οποίο δεν άκουσα να αναφέρεται στην χθεσινή εκδήλωση αλλά είναι το πιο σημαντικό από όλα είναι:

Ο ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΥΤΩς ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ

Λόγω των παραπάνω και ειδικότερα του τελευταίου θέματος προτείνουμε για τους καινούριους και παράνομους μετανάστες να τους δοθεί πενταετής δικαίωμα παραμονής στην χώρα μας πάντα φυσικά εκδίδοντας την νέα ειδική ταυτότητα για να αναγνωρίζονται και να ενταχθούν σε ειδικό πλαίσιο το οποίο θα έχει ωσ στόχο τον επαναπατρισμό τους μετά το πέρας της πενταετίας και εφόσον η χώρα προέλευσής του έχει Δημοκρατικό καθεστώς.

Το ειδικό πλαίσιο θα αποτελείται εκτός από την θέση εργασίας στη οποία θα απασχοληθεί και ειδικό αποθεματικό το οποίο θα δημιουργήται από τις ασφαλιστικές του εισφορές και θα του αποδίδεται όταν επαναπατριστεί. Το ύψος των εισφορών θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση.

Επίσης εισάγουμε στον Θεσμό της Εργασίας την Εντοποιότητα την οποία θα έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση όλοι οι Πολίτες με σειρά προτεραιότητας η οποία θα καθορίζεται με νόμο, προκειμένου να αποφευχθεί η παράνομη εργασία και η παρετέρω εισαγωγή παράνομων μεταναστών.

Για την ορθή λειτουργία του παραπάνω θεσμού δημιουργήται βάση δεδομένων με σεβασμό στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην οποία θα πρέπει να δηλώνονται όλες οι θέσεις εργασίας υποχρεωτικά πρωτού την πρόσληψη.

Ειλικρινώς,

Πάππας Δημήτρης

ΕΠΑΛΞΕΙΣ - ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔ/ΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Γραφεῖα: Ζήνωνος 3, 104-31 ΑΘΗΝΑ, τηλ: 210-5231.758, fax: 210-5230.948









Ἐν Ἀθήναις τῇ 8ῃ Ὀκτωβρίου 2008




Ἀνακοίνωση - Πρόσκληση

Τὴν Κυριακὴ 12 Ὀκτωβρίου καὶ ὥρα 7:30 μ.μ. στὴν αἴθουσα Ἐπάλξεις Ζήνωνος 3, β’ ὄρ. (πλ. Ὁμονοίας) θὰ πραγματοποιηθῇ συζήτηση μὲ θέμα: "Τὸ πρόβλημα τῶν μεταναστῶν καὶ τὰ παιχνίδια τῶν ἀρχῶν".
Κεντρικὸς εἰσηγητὴς ὁ θεολόγος - κοινωνιολόγος Βασ. Τσούπρας.
Εἴσοδος ἐλεύθερη.



Γιὰ τὶς Ἐπάλξεις

Σοφία Μπεκρῆ

Τράπεζες -Ολυμπιακή

Μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε καταδικάσει την χώρα μας επανειλημμένα σχετικά με τις επιχορηγήσεις της Ολυμπιακής, σήμερα ανοίγει τον δρόμο στις επιχορηγήσεις των τραπεζών; Η όλη δράση δεν σκοντάφτει στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο;

Μήπως Θα πρέπει να αναθεωρήσει τα δεδομένα της;

Φιλικά,

Πάππας Δημήτρης

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Καλημέρα

Μετά την πολυμηνη απουσια μας αποφασισαμε να σας ξανα-αναστατωσουμε θετικά λόγω των δυσμενων διεθνων και εσωτερικων κοινωνικο-οικονομικων συνθηκων τις οποιες διαβιουμε.

Συγνωμη για τα ορθογραφικα λαθη.

Επόμενη αναρτηση συντομα.

Use Worldlingo to translate this website