Κυριακή 10 Ιουνίου 2007

Συνθήκη ή Σύνταγμα

Προκειμένου να θεσπιστεί μια Συνθήκη πρέπει να είναι Αναγκαία και Όχι Αναγκαστική.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, θα πρέπει να αναδεικνύονται: Οι προϋποθέσεις που πρέπει οπωσδήποτε να ισχύουν προκειμένου να είναι αληθής μια πρόταση, προσδιορίζοντας την αναγκαιότητά της, και όχι να επιβάλεται από την ανάγκη, από δυνάμεις ή αιτίες έξω από τον έλεγχο ή τον προγραμματισμό κάποιου.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο της Συνθήκης είναι να Αντικατοπτρίζεται από την Αληθεία της και όχι από την Αληθοφάνειά της.

Αναγκαιότητα είναι οι προϋποθέσεις καταστάσεων, οι οποίες πρέπει να ισχύουν, προκειμένου το περιεχόμενο προτάσεων που αναφέρονται ή σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις να θεωρηθεί αληθές και όχι να είναι επιφανειακή (όχι ουσιαστική), και απλά να υπάρχει ομοιότητα με την αλήθεια.

Τα συστατικά που την απαρτίζουν πρέπει να είναι Ικανά να εμπεριέχονται οι όροι, οι προύποθέσεις που επαρκούν, προκειμένου να ισχύει (κάτι).

Η Θέσπιση ενός Ευρωπαϊκού Συντάγματος το οποίο θα Eπεκτείνεται - αλλά δεν θα είναι Επεκτατικό - στις επιμέρους Συνθήκες, οι οποίες θα Αντικατοπτρίζουν την Αληθεία και θα είναι Αναγκαίες προσδιορίζοντας τα Συστατικά αυτά τα οποία είναι Ικανά να Προάγουν την Ευρωπαϊκή Θεσμική Σύγκλιση και Πολιτική Ενοποίηση, είναι η πλέον Σύγχρονη και Ενδεδειγμένη Λύση την οποία θα πρέπει να Υιοθετήσουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες προκειμένου να οδηγηθούν Μέλλον.
Φιλικά,

Πάππας Δημήτρης

Η παραπάνω θεώρηση είναι συνέχεια της πρότασής μας όσων αφορά την Σύγχρονη Πολιτεία όπως την οραματιζόμαστε στην Ιδρυτική Πολιτική Διακήρυξή μας.

Όλοι οι οριζμοί των λέξεων είναι από το λεξικό Μπαμπινιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Use Worldlingo to translate this website