Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΟΘΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Πριν 6-7 χρονια προταθηκε προφορικα το εξης σημαντικο προγραμμα το οποιο θα μπορουσε να υλοποιηθη μεσω του επιχειρισιακου προγράμματος ''Κοινωνια της Πληροφορίας''.

Προτειναμε λοιπον τοτε να υπαρξει ψηφιακη διασυνδεσει των Δημων και Κοινοτητων μεσω διαδικτυου ουτως ωστε να παρασχετε η δυνατοτητα στους πολιτες να παρακολουθουν τις συνεδριασεις των δημοτικων συμβουλιων ζωντανα.

Το 2002- 2003 τα πληροφοριακα συστηματα δεν ειχαν την αποδοτικοτητα και την ταχυτητα των σημερινων με αποτελεσμα να μην ειναι δυνατη η εφαρμογη του.

Η πρωτη προσεγγιση που εγινε ηταν απο την Ευρωπαϊκη Ενωση κατα την διαρκεια της Ελληνικης Προεδριας οπου μεταδοθηκε ζωντανα.

Η εφαρμογη του παραπανου διαδραστικου συστηματος θα ωφελουσε την προαγωγη των ισων ευκαιριων διοτι δινεται η δυνατοτητα σε μειονεκτικες ομαδες οπως ατομα με ειδικες αναγκες να ενημερωνονται και να συμετεχουν ισοτιμα. Επισης θα εδινε την δυνατοτητα στους νεους να ενημερωνονται για τα ''κοινα'' και να αναπτυσουν σε ενα βαθμο συναισθημα αλληλεγγυης.

Οφειλουμε να πουμε οτι η σωστη ενημερωση ειναι βασικο εργαλειο ως προς την αναπτυξη ενεργων πολιτων. Καθε μετρο που λαμβανεται λοιπον ως προς την σωστη ενημερωση λειτουργει ως κινητρο.

Επισης η ανοικτη βαση δεδομενων που θα δημιουργηθει θα ωφελησει για ερευνητικους σκοπους.

Ειλικρινα,

Δημητριος Παππας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Use Worldlingo to translate this website