Με το παρόν άρθρο θα ήθελα να εκφράσω τις ενστάσεις μου σχετικά με το νεοψηφισθέν Νόμο περί Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών για Λειξιπρόθεσμες Απαιτήσεις και άλλες διατάξεις.
Λόγω της οικονομικής κρίσης που διαβίουμε τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρίσεις έχουν αναγκαστεί να μεταθέτουν σειρά υποχρεώσεων τους στο μέλλον, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται υπερβολικά σε πολλές περιπτώσεις και να οδηγούν είτε σε χρεωκοπία είτε στην περίπτωση των νοικοκυριών σε κατασχέσεις και λοιπές συνέπειες.
Προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα αυτά και να προχωρήσουμε ορθολογικά σε ανασυγκρότηση του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν προταθεί σειρά μέτρων σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό αλλά και Διεθνή επίπεδο. Ένα εκ των οποίων είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθηση της ορθής στήριξης των πακέτων στήριξης των τραπεζών κτλ.
Η χώρα μας στην προκείμενη περίπτωση διαθέτει ένα αβαντάζ σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες διότι διαθέτει είδη έναν μηχανισμό τον οποίο μπορεί να θέσει σε λειτουργία με μια απλή τροποποίηση του νόμου που πραγματευόμαστε και των Νόμων που διέπου ν την λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Γενικού λογιστιρίου του κράτους.
Προτείνουμε λοιπόν να ενταχθούν οι εισπρακτικές εταιρείες κάτω από την επίβλεψη της Τράπεζασ της Ελλάδος και να λειτουργήσουν ως μηχανισμός επαναδιαπραγμάτευσης λειξγηπρόθεσμων Απαιτήσεων σε συνεργασία με την Τειρεσίας Α.Ε..
Ως βασική υποχρέωσή τους θα είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού πακέτου το οποίο θα περιέχει όλλες τις λειξηπρόθεσμες οφειλές των οφειλετών και θα τηρεί φάκελο παρακολούθησης αυτού.
Φιλικά
Δημήτρης Πάππας
Πέμπτη 9 Απριλίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου